Mer Om Sten Nordland

Sten Nordland, författare till Järnmannen från Special Forces och roulette böckerna Internationell Roulette del 1 och del 2


Sten Nordland är född 1944 och uppvuxen i Stockholm. Efter fullgjorda studier i bland annat företagsekonomi och statistik vid Stockholms Universitet lämnade han studielivet bakom sig och fick snart anställning som bokföringschef på Eurocard.

Att förbli stillasittande vid ett skrivbord som bokföringschef rimmade emellertid inte med Sten Nordlands framtidsplaner, och det dröjde inte länge förrän Sten begav sig ut på egen hand för att se sig om i affärsvärlden. Och 1968 startade det livslånga äventyret över jordklotet; en odyssé som skulle visa sig bli lika händelserik som framgångsrik.

Efter längre eller kortare vistelser i bland annat USA, Australien och Tyskland mellanlandade Sten Nordland på Gran Canaria, där han av en händelse stötte ihop med skådespelaren och radiomannen Ingemar Pallin, som vid den här tidpunkten drev den mycket populära ”Turistradion” i Radio Atlanticos studior i Las Palmas.

Ingemar Pallin var tillfälligtvis i behov av en ersättare för en kortare period, och två dagar senare satt Sten Nordland som programledare och nyhetsredaktör på Turistradion under pseudonymen ”Einar Nord”.

The opening night of Sten Nordland's restaurant on the Canary Islands

 

 Sten Nordland och Ingemar Pallin blev med tiden mycket goda vänner, och Sten, som fann sig väl tillrätta på Kanarieöarna, öppnade efter sejouren på Turistradion sin högt uppskattade spel- och danskrog, ”El Hombrecito Verde”, som givetvis invigdes av Ingemar Pallin med all den pompa och ståt som hörde till.

 

 

 Sten at Teheran's Hilton Hotel, during the Shah era

 

Sten Nordland har i möjligaste mån försökt att förena sina affärsresor med sin aptit på äventyr ... Här möter vi Sten på Hilton Hotel i Teheran under Shahtiden.

 

 

 

 

Nu bor Sten Nordland på spanska Costa Blanca.

 

 

 

 

 

Start - Sten Nordlands Webbsida

Info - Sten Nordlands Webbsida

BÖCKER - Sten Nordlands Webbsida

Roulette - Sten Nordlands Webbsida

 Köp Sten Nordlands böcker på Amazon - klicka här!

Sten Nordland's books are now also published through VULKAN in Sweden